NWWI / NHG taxatie

Betrouwbare taxatie door een NVM-makelaar / taxateur
Voor de financiering van de aankoop van een woning, een verbouwing of het oversluiten van uw hypotheek heeft u een professioneel taxatierapport nodig. Zowel u als uw geldverstrekker moeten op de inhoud van een taxatierapport kunnen voortbouwen.

Bij het uitvoeren van een taxatie komt heel wat kijken. Uw NVM makelaar / taxateur controleert en beoordeelt zaken die van invloed zijn op de waarde van uw woning, zoals bijvoorbeeld:

De taxateur legt zijn bevindingen vast in een taxatierapport voorzien van een onderbouwing. In de uitgebreide NVM-database kan de makelaar / taxateur voldoende referentieobjecten vinden die voor deze onderbouwing kan worden gebruikt.

Taxatie-instituut
Als extra zekerheid kan de makelaar / taxateur zijn taxatierapport laten controleren door een validatie-instituut. Bepaalde banken stellen een controle door een validatie-instituut verplicht. De meeste NVM makelaar / taxateurs werken samen met het validatie instituut NWWI, dat mede door de NVM is opgericht.

Bij taxaties voor woningfinanciering welke door het NWWI worden gevalideerd wordt gewerkt met een modelrapport, zodat alle banken dezelfde informatie in het taxatierapport aantreffen bij de aanvraag van een hypotheek.

Goed gevoel
Met een NVM makelaar houdt u een goed gevoel over aan de taxatie. Mede dankzij de erecode en de permanente opleidingen van de NVM wordt uw woning getaxeerd door een echte professional.